top of page

AANGENAAM!

Mijn naam is Mijke Loven

Ik heb een passie om verandering te initiëren bij individuen, teams en organisaties. En dan niet zomaar een verandering maar een wezenlijke verandering ofwel een transformatie. Niets is mooier dan een fundamentele verschuiving in waarneming, denken en begrip te realiseren waardoor er niet meer op de ‘oude’ manier naar een situatie gekeken kan worden, maar een nieuwe manier vanzelfsprekend is geworden.

Blozm Bloesem filter-9_edited_edited.jpg

Senior Interim Manager & Transformation Lead

BLOZM staat voor 'BEWUST met LEF OPEN ZIJN MOVES' en geeft daarmee voor mij precies de context aan die nodig is om te kunnen groeien naar een nieuwe situatie.  Vanuit mijn jarenlange ervaring in verschillende leiderschapsrollen is dit de omgeving die ik schep om organisaties, teams en individuen mee te nemen in een transitie. Als een organisatietransitie in gang gezet moet worden doorzie ik wat nodig en mogelijk is en weet dit te vertalen naar een lonkend perspectief. Ik krijg veel energie van het omzetten van dit perspectief in vernieuwende ideeën om de verandering vorm te geven en daarmee resultaten te boeken. Ik werk vanuit de menskant aan de benodigde veranderinitiatieven. Voor mij ligt hierbij de sleutel tot succes in echte verbinding, openheid en autonomie. Ik zorg ervoor dat helder is waar iedereen naartoe beweegt en waarom, zodat individuen en teams zelf de autonomie ervaren om te bepalen hoe ze al groeiende naar de afgesproken doelen toe bewegen.

Mijn ervaring is veelal opgebouwd vanuit IT maar is veel omvangrijker door een brede inzet in het brengen van veranderingen binnen diverse organisaties. Je wilt mij het liefst inzetten in een dynamische omgeving bij organisaties met een maatschappelijke functie zoals de zorg, vervoer, energie, onderwijs en verduurzaming. Bij teams die volop in beweging zijn en die, net als ik, een bereidheid hebben om uit hun comfortzone te stappen, te leren en te blijven groeien. Commitment en zelfstandigheid zijn belangrijk en dit mag je ook van mij verwachten.

Ik stap graag in als Senior Interim Manager om jouw transformatie vanuit de lijn te initiëren of kan als Transformation Lead adviseren over (onderdelen van) de transformatie en deze begeleiden vanuit een consultancy opdracht. Met beide heb ik ruime ervaring opgedaan de afgelopen jaren.

 

Wil je weten hoe ik deze ervaring heb opgebouwd?

Hieronder staat deze beknopt beschreven en je kan natuurlijk ook een kijkje nemen op mijn LinkedIn profiel!

Ik sta altijd open om samen te kijken naar de mogelijkheden! 

Ervaring

"Leading teams"

Ruim 20 jaar geleden deed ik mijn eerste leidinggevende ervaring op in de media bij RTL Nederland als Manager RTV-Planning. Sindsdien heb ik mijn ervaring mogen uitbouwen bij diverse organisaties als Regio Manager, Manager Account Services, Teamlead Informatie Management en Senior Manager Asset IT Services. Mijn meest recente ervaring is bij Schiphol Group als Senior Manager Business Platform Employee & IT Project Delivery.  In deze positie had ik de eindverantwoordelijkheid voor diverse teams die generieke en specifieke werkplekken leveren en digitale services aan medewerkers en stafafdelingen. Daarnaast was ik eindverantwoordelijk voor de klantteams die alle kapitaalintensieve IT & Data projecten van Schiphol uitvoeren (100 FTE, 8 direct reports).

 

Wat kenmerkt mijn ervaring als faciliterend leider?

 • Gedreven, creatief en inspirerend.

 • Strategisch en analytisch. Weet richting om te zetten naar heldere acties en uitdagende doelen.

 • 360 graden leiderschap; neemt waar wat er speelt en nodig is.

 • Ervaren in het herkennen en benoemen van onderstromen.

 • Ziet eerder kansen dan bedreigingen en benut deze.

 • Geeft mensgericht leiding in openheid en met lef.

 • Ervaren in het scheppen van een veilige omgeving voor teams en het geven van ruimte en vertrouwen voor eigen initiatief en het pakken van verantwoordelijkheid.

"Lead departmental digital change"

In de afgelopen jaren heb ik met veel enthousiasme gewerkt aan diverse veranderingen voor en met mijn teams. Enerzijds gedreven door de kansen van technologische vernieuwing en anderzijds door de noodzaak om sneller en efficiënter waarde te leveren aan onze klanten. Enkele voorbeelden:

 • Omzetten van bestaande DevOps teams naar nieuwe Business Platform Teams waarin resources uit de business, digital, IT en langlopende programma’s zijn samengevoegd.

 • Faciliteren zelforganisatie teams en de hierdoor veranderende rol van leiderschap.

 • Team development in agile way of working en daarvoor initiëren en aansturen van een multidisciplinair changeteam. O.a. procesbegeleiding, monitoring aan de hand van een agile maturity model, vormgeven ‘compelling story’ en stakeholdermanagement.

 • Verbeteren learning & feedback culture.

 • Hybride werken Schiphol: transitie naar activiteiten gericht werken in een moderne veilige cloud based werkomgeving.

 • Diverse technologische vernieuwingen: toekomst bestendig cloud based financieel landschap, Robotic Process Automation, Virtual Reality bij onboarding nieuwe medewerkers, implementatie data driven maintenance en Building Information Modeling.

 • Vergroten Cyber Resilience als onderdeel van het Cyber Security Programma.

"Lead cross departmental digital transformation"

Naast veranderingen voor en met mijn teams heb ik ook diverse transformaties mogen initiëren en leiden die verder gingen dan alleen mijn eigen teams maar heel IT, digital en de business raakten als onderdeel van de digitale transformatie van Schiphol richting een "Tech Company". Enkele voorbeelden:

 

 • Lead “IT Anywhere” beweging. Uitwerken en implementeren vooruitstrevende visie op verregaande IT-business integratie. Shift van rapportage lijn van CIO naar Business Directors,  leiding geven aan transitieteam met diverse "digital switch teams", realisatie transitiestrategie, stakeholdermanagement en uitdenken/implementeren van vernieuwende ondersteunende concepten.

 • Uitwerken visie en nieuw IT Operating Model in lijn met verregaande business integratie.

 • Integratie van IT Project Delivery met Schiphol Projects aan de hand van Appreciative Enquiry.

 • Opzet en inrichting samenwerking met "embedded data teams".

 • Uitfasering middle management door implementatie van een nieuw leiderschapsmodel waarbij people-, process-, en content leads de teams faciliteren.

 • Inrichten gildes en herinrichten project portfoliomangement.

Opleiding & training

2022

UNLP - Instituut voor Persoonlijke Ontwikkeling & Communicatie 

NLP Certified Practitioner

2022

People Side of Change

Certified Prosci Change Practitioner

2017-2018

RightBrains

Digital Leadership Programme

2017-2018

Schiphol (in house)

Lean Six Sigma Green Belt

1989-1995

Universiteit van Amsterdam

MSc Mass Communication

2023

TPLA - Shifts Happen

Transformational Presence Leiderschap in Actie

bottom of page