top of page

De L van Lef (in Leiderschap) 👊Na in mijn vorige blog de B van ‘Bewust met Lef Open Zijn Moves’ (BLOZM) te hebben toegelicht is het nu de beurt aan de L van Lef. Denken dat je dingen duurzaam kan veranderen zonder dat je zelf hoeft te veranderen is niet realistisch. Het vraagt lef om dat aan te kijken👁.

 

➡️ Iedere verandering start met de behoefte om van A naar B te gaan. Of dit nu gaat over het inrichten van nieuwe processen, efficiënter samenwerken, implementatie van nieuwe techniek of om grote bewegingen als een digitale-, duurzaamheids-, of zorgtransitie. Het vraagt lef om in de strategie die je kiest niet alleen aandacht te hebben voor de ‘harde resultaten’ (omdat daar vanuit organisaties meestal de beloning op zit), maar om ook aandacht te hebben voor de minder harde kant van een verandering, het menselijke aspect. Je niet alleen te richten op winst, efficiency, versnellen, besparen etc. maar ook op samen als team en organisatie ‘blij’ over de eindstreep gaan.

 

➡️ Lef hebben gaat over creatief zijn, nieuwe dingen proberen zonder dat je weet of het zal werken of goed ontvangen wordt. Over leren, fouten maken en experimenteren. Lef om het risico te nemen om iets kwijt te raken.

 

➡️ Lef vraagt veel van leiderschap. Lef om vol in te stappen, om uit te dragen dat je blinde vlekken hebt. Om te delen dat je niet alles weet en anderen hiervoor nodig hebt. Om bereid te zijn naar het geheel te kijken, onder- en bovenstromen en ook jezelf als onderdeel van de verandering te zien. Zelf te durven veranderen en hierover open te zijn.

 

🗝 De sleutel tot succes van een duurzame verandering zit naast sturen op het harde resultaat in het open zijn over, en open staan voor al wat nodig is om succesvol te veranderen. Open, niet geheel toevallig de derde letter van BLOZM. In mijn volgende post zal ik die toelichten!

 

✳️ Wil je je team of organisatie van A naar B brengen? Heb je het besef dat er voor succes meer nodig is dan alleen het halen van de harde resultaten, en het lef om naar het geheel te kijken? Heb je iemand nodig die kan sturen op het geheel, die naast harde resultaten ook stuurt op langere termijn duurzaam resultaat? Ik kijk er naar uit om samen te starten, om samen met lef de uitdaging aan te gaan 😉!

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page