top of page

De O van Open 🔓 (en Oh zo belangrijk dat je dit werkelijk toont in gedrag!)


Open staat precies in het midden van BLOZM 💮. Dat is een passende plek omdat we na de eerdere toelichting op de B en de L nu met de O van binnen naar buiten gaan. Bewust vormgeven van de verandering en het Lef hebben om hier met alle onzekerheden vol in te stappen is nog erg gericht op meer interne processen. Open is actie nemen, wat binnen is ontstaan naar buiten brengen. Met Open stap je de ‘wereld’ 🌍 in (de bredere context, leiderschap, team, organisatie) en zorg je voor openheid in alles wat je doet, voelt en vindt.


🌌Het staat voor een open proces op weg naar het grotere einddoel. Je hebt een strategie gekozen om van A naar B te gaan en komt in beweging. Het is belangrijk om onderweg open te blijven voor verschillende routes, om hiervoor een open en nieuwsgierige grondhouding aan te nemen. Als je te stringent vasthoudt aan een bepaalde route wordt je blind voor het grotere potentieel aan opties.


👣Het vraagt je om gedurende het proces niet alleen open te staan voor, maar ook open te zijn over alles wat je onderweg tegenkomt. Het gaat over woord bij daad voegen en uitdragen hoe het er echt voor staat, eerlijk en oprecht. Dit vang je niet alleen in meetbare voortgang maar ook door zelf open te zijn. Over de keuzes die je maakt, over wat je kan en nog niet kan, waar je zeker van bent en wat onzeker maakt, over wat je wel en niet weet. Dit doe je door anderen, naast de harde data, meer deelgenoot te maken van je binnenwereld dan je wellicht gewend bent.


🚩Openheid is een sterke uiting van commitment aan het grotere einddoel. Of het nu loopt zoals je hoopt, toch niet zo snel als nodig is of anders dan gedacht. Door hier echt open over te zijn geeft je ruimte om naar mogelijkheden te kijken. Je geeft ruimte aan anderen om mee te denken, om creatief te zijn. Vooral wanneer leiderschap openheid omarmt geeft dit aan dat het o.k. is hoe het loopt zolang je reflecteert en leert. Om daarna de beste mogelijke nieuwe stap te zetten op weg naar het einddoel. Openheid maakt het gemakkelijker voor anderen om ook open en transparant te zijn. Je zal je verbazen hoeveel verbinding en beweging dit creëert!


✳️Openheid omarmen vraagt ook om open te staan voor wat er in het hier en nu gebeurt als je onderweg bent. Om echt volledig in dat moment te Zijn. En jawel, dat is de niet geheel toevallig de vierde letter van BLOZM😊!


➡️ Wil je je team, leiderschap of organisatie van A naar B brengen? Heb je iemand nodig om deze verandering in goede banen te leiden? Om ook op langere termijn duurzaam resultaat te behalen? Ik kijk er naar uit om samen in openheid aan de slag te gaan 😉 en te werken aan een duurzaam resultaat.

💮 Bewust met Lef Open Zijn Moves


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page