top of page

De 🅱️ van Bewust (onbekwaam 😉)Waar staat BLOZM eigenlijk voor? Een vraag die ik regelmatig krijg. De hoogste tijd om dit eens toe te lichten. De naam als geheel staat natuurlijk voor groei 🌱 en tot bloei 🌺 komen. Groei is in deze context ‘naar iets nieuws toe bewegen’ en bloei is ‘transformeren naar iets nieuws’. Op zo’n manier transformeren dat dit blijvend is en doorgegeven kan worden. Het is een mooie analogie voor wat ik met BLOZM doe; duurzame veranderingen initiëren voor individuen, teams en organisaties.


BLOZM 🌸 staat verder voor Bewust met Lef Open Zijn Moves. Dit geeft voor mij precies de context aan die nodig is om te kunnen groeien naar een nieuwe situatie en om tot bloei te komen.  Het is voor mij gelijk aan de manier waarop ik graag te werk ga. Ik zal dit aan de hand van de letters verder toelichten.


➡️ Vandaag de B van Bewust.

‘Bewust’ is voor mij de eerste stap bij iedere verandering. Het besef dat je iets wilt veranderen, dat je het niet meer op dezelfde wijze wilt doen. Bewust wil nog niet zeggen dat het waarom, wat en hoe direct helder is. Het start met bewust beseffen wat je wel weet en ook wat je nog niet weet en hier nieuwsgierig naar zijn, bereid om te leren. Bewust ook van wat je zelf kan en wat je nog niet beheerst. Door de verandering bewuste aandacht te geven, door goed stil te staan waarom je iets wilt veranderen en door de echte oorzaken waarom je daar nu (nog) niet bent te analyseren, creëer je het juiste vertrekpunt om aan de slag te gaan. Het gaat over bewust kiezen waar je heen wilt en hier de verantwoordelijkheid voor durven nemen. En durven vraag om Lef. Niet geheel toevallig de tweede letter van BLOZM. In mijn volgende post zal ik die toelichten!


➡️ Wil je je team of organisatie van A naar B brengen? Heb je iemand nodig om deze verandering in goede banen te leiden en op langere termijn duurzaam resultaat te behalen? Ik kijk er naar uit om samen te starten, om bewust ook het onbewuste naar boven te halen 😉 als vertrekpunt voor een duurzaam resultaat.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page