top of page

Starten met aandacht en verbinding: de kracht van een mooie Check-In vraag


2-wekelijks een voorraadje nieuwe verrassende Check-In vragen in je mail!

Bij de start van een werksessie, workshop of brainstormsessie is het prettig om als groep even te landen en de aandacht naar het hier en nu te brengen zodat je daarna met focus aan de slag kan. Een mooie Check-In vraag kan hierbij helpen en is direct een kans om iets (persoonlijks) van elkaar te weten te komen wat je nog niet wist. Wanneer je dit regelmatig doet zal je merken dat al die stukjes informatie langzaam gaan optellen tot meer verbinding en vertrouwen. Doordat iedereen al even op een positieve manier gehoord is creëer je direct een ontspannen context van inclusiviteit en betrokkenheid.

Voor wie dit nog nooit heeft gedaan, het proces is simpel. De organisator of facilitator stelt een Check-In vraag en iedereen geeft hier kort antwoord op. Volgorde van antwoorden is niet relevant, actief luisteren naar wie praat wel. Laat iedereen aan het woord en bij het beantwoorden vooral niet gaan overdenken. Er is geen goed of fout. Wanneer iedereen is geweest vervolg je de meeting.

De afgelopen jaren heb ik heel wat Check-In vragen mogen beantwoorden en ook stellen. Ik vind het vanwege de kleine tijdsinvestering en directe effect van verbinding altijd heel waardevol om te doen en passend bij waar ik met BLOZM voor sta: Bewust met Lef Open Zijn Moves. Wanneer je dit met regelmaat doet is het bedenken van een leuke vraag niet altijd even makkelijk. Hoe fijn is het als je bij de aanvang van een nieuwe week een paar mooie vragen in de mailbox hebt die je kan gebruiken!

Onderstaand alvast een paar vragen als voorbeeld:


“Wat zou je vandaag aanpakken als je wist dat het niet kon mislukken?”

“Welke woord zegt iets over jouw 'binnenkant' op dit moment?”

“Waar heb je veel aandacht aan gegeven afgelopen weekend?”


Enthousiast geworden om een meeting met een Check-In te starten en/of wil je 2-wekelijks het gemak van nieuwe vragen in de mailbox? Laat je e-mailadres achter op deze pagina en ontvang om de week gratis een setje nieuwe verbindende Check-In vragen.

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page